Onderhoud

Professioneel onderhoud of zelf je racefiets of MTB schoonmaken en onderhouden

Professioneel onderhoud

Onze monteurs worden elk jaar bijgeschoold qua kennis en vaardigheden over alle nieuwe producten die wij leveren. Van de simpele dingen zoals een bandje wisselen tot grote onderhoud en de meest ingewikkelde vork en demperservice, ze handelen alles op een professionele manier af!

Zo kan je bijvoorbeeld bij ons kiezen voor een premiumbeurt of een vork/demperservice. Hieronder staat kort beschreven wat dit soort onderhoud inhoudt.

Premiumbeurt

Heeft u een fiets met schijfremmen, dan houdt de premiumbeurt het volgende in:

 • Alle onderdelen worden gedemonteerd, gereinigd, gesmeerd om vervolgens weer gemonteerd en afgesteld te worden.
 • Een greep uit de onderdelen die dan worden geserviced:
  • Remzuigers worden gesmeerd
  • Bottombracket (trap-as)
  • Balhoofd (de stuurinrichting van de fiets)
  • Zadelpen
  • Pedalen
  • Derailleurwieltjes
  • Naven en bodylagers van de wielen

Vork- en demperservice

Wij als Ventoux raden aan om elkaar jaar een voorvorkservice en/ of demperservice te laten doen aan uw mountainbike. Dit zijn de meest kwetsbare onderdelen van de mountainbike, delen die namelijk altijd bewegen tijdens een rit en waar veel gewicht op komt te staan. Regelmatig onderhoud aan zulke onderdelen, garandeert een perfecte werking van uw fiets en onvoorziene hoge onderhoudskosten.

Bij een vork en demperservice worden alle afdichtingen en olie vervangen, het geheel wordt gereinigd om zo interne schade te voorkomen. Na zo’n service zal de vering merkbaar weer goed functioneren.

Zelf aan de slag

Zelf je racer of MTB schoonmaken scheelt uiteindelijk in de kosten. Wil je zelf af en toe je fiets wat TLC (Tender, Love and Care) geven? Vraag dan eens naar ons assortiment aan kettingolie, ontvettingsprays of bike polish. Zo leveren wij verschillende middelen van onder andere Bike7 en Hope. Heb je verder nog vragen? Dan geven onze medewerkers je allerlei tips en tricks om je fiets mooi te houden.

Hieronder nog een paar handige video's om je op weg te helpen :-)

Stuurlint vervangen

Instructie voor het vervangen van een stuurlint op een racefiets door Ventoux Tilburg.
Let op: houdt tijdens het wikkelen lichte spanning op het lint, zonder het kapot te trekken!