Racefietsen

Het is een van de mooiste apparaten ter wereld: een racefiets. Twee wielen, iets er tussen en aan en op. En toch… zo’n racefiets is ook gewoon een statement. Je kunt er zo veel mee. Gewoon, een blokje rond. Maar ook het drielanden punt op. Of nog wat verder, de Ardennen in. En als je wat meer ervaring hebt: de echte bergen. De Alpen. Elke racefiets is een belofte. Voor meer avontuur, betere conditie, een mooiere beleving. Wij zijn groot geworden met de koersfiets. Dat is samen met de mountainbikes ook onze ‘core business’ – de naam Ventoux is niet voor niets gekozen. We voeren racefietsen van de merken Cannondale, Bianchi en Scott, waarvan hieronder een greep uit ons aanbod.

We hebben vier categorieën gemaakt op prijs. De eerste reeks gaat tot 1200. Van Cannondale hebben we de CAAD Optimo: Cannondale classificeert de CAAD Optimo frame als lightest-in-class frame. Optimized 6061 Alloy, met uiteraard oversized en geovaliseerde buizen en een eigen BB 30 bracket en crankstel. De CAAD Optimo is verkrijgbaar met twee verschillende onderdelengroepen, Shimano Tiagra en 105. Scott voert in dit segment de Speedster 20. Een aluminium racefiets met een beproefde race-geometrie. De Speedster 20 is uitgerust met een Shimano 105 2x11 afmontage.

Tussen de 1499 en €1999 hebben we de nieuwe Cannondale CAAD 12 van Cannondale, in aluminium. De CAAD 12 is er in een klassieke versie en in deze ‘Disc’ uitvoering. Afmontage is 105 of Ultegra, beide ook in Disc.

Carbon is er vanaf € 1999,-. Bijvoorbeeld de Scott Addict 105, dit is een ware Endurance racer. Het verschil ten opzichte van een normale racefiets zit hem vooral in de geometrie en de dempingstechnieken. Hierdoor is zo’n racefiets een stuk comfortabeler dan de echte harde racers. Je houding op de fiets is iets meer rechtop, wat je vooral goed merkt als je in de beugels fietst. Je hoeft dan niet zo diep te zitten. Ook is er de nieuwe Cannondale Synapse 2018, een echte moderne Endurance racer. Bianchi heeft de Intenso en Infinito modellen.

Voor 1999,- is er al een Cannondale Supersix Evo Shimano 105 11-speed en boven de € 2000,- hebben we diverse zeer mooie modellen. Van de Scott Addict RC tot de Cannondale Supersix Evo Hi Mod en van de Scott Foil tot de Bianchi Aria, Oltre XR3, Specialissima . Van pure ‘hardrij’ fiets, klimfiets tot ‘Performance’ racer met Disc en Di2. Veel, heel veel is mogelijk. Een standaard model of een ‘custom’ opgebouwde racer. De standaard fietsen leveren we altijd uit met de juiste lengte stuurpen en breedte van het stuur. En het zadel? Dat moet goed zitten. Ook daar zorgen we voor. En wil je een ‘upgrade’ door bijvoorbeeld lichtere wielen en betere banden? Ook mogelijk natuurlijk. We hebben onderdelengroepen en alle onderdelen van Tiagra, 105, Ultegra en Dura-Ace, mechanisch en Di2. Maar ook SRAM Force, Red en 1X en Campagnolo 11-speed.

Niet in de markt voor een nieuwe racefiets? We hebben altijd een wisselend aanbod van zeer goede occasions. Volledig nagekeken en minimaal 1 jaar garantie. En altijd met een fietsmeting! Want zeer belangrijk is de maatbepaling. Een fiets kan nog zo mooi zijn, als deze niet past is er van fiets-plezier geen sprake. Daarom wordt er van elke fietser eerst de been-arm en romplengte gemeten en vervolgens wordt de klant dynamisch uitgemeten op een Tacx Ergotrainer (op de eigen fiets) zodat deze perfect staat afgesteld. Steef van Huffel is van oorsprong fysiotherapeut en die ervaring, gekoppeld aan de jarenlange ervaring met meting van race-en MTB fietsen staat garant voor een perfecte zit.