Mountainbikes

Wij hebben Mountainbikes. Heel veel zelfs, van Scott en Cannondale. Eerst even uitleggen: ‘de’ mountainbike bestaat niet. ‘De’ mountainbike wordt aangeduid aan de hand van de wielmaat. De 29 inch mountainbikes zijn niet meer weg te denken in Nederland, als opvolger van de ‘old skool’ 26 inch mbt's. Een 29-er is een mountainbike met 28 inch wielen. Tel je daar vervolgens de banddikte bij op, dan heb je een 29 inch wiel. Voordelen: de langere mountainbiker vindt gemakkelijker een passende fiets en een fiets met grotere wielen, wanneer eenmaal op snelheid, deze ook langer blijft rollen. Je kunt meer snelheid maken! Daarnaast hebben de grotere banden meer grip doordat er een groter loopvlak is. Ook zijn kleinere obstakels makkelijker te nemen. Na de introductie van de 29-er volgde er al snel een 27,5 inch mtb (ook wel 650B genoemd). In het begin waren dit vaak 26 inch modellen die voorzien waren van grotere wielen. Op dit moment kiezen steeds meer fabrikanten voor het toepasse van 27,5 alleen voor heel specifieke doeleinden, denk daarbij aan heel kleine maten frame of voor het ruigere werk.

Voor een bedrag vanaf €999 hebben we de Cannondale Trail serie en vanaf €1100 zit je op een Scott Scale . Dit zijn de perfecte fietsen voor de beginnende en budgetbewuste mountainbiker.

Een stapje hoger vanaf €1999 hebben we de Cannondale FSI Carbon, vanaf €2199 is er een carbon Scott Scale. Beide modellen hebben de grote voordelen van grotere wielen, zonder dat de fiets zwaarder is geworden. De Scott Scale is de beste fiets voor Endurance Racers. De Cannondale F-SI carbon deelt veel van de moderne XC geometrie, uitzonderlijke tractie en explosieve acceleratie maar heeft een net wat aangenamer prijskaartje. Om de best mogelijke zitpositie voor alle rijders te krijgen, is de maat Small voorzien van 27.5 wielen terwijl de M t/m XL - versies 29 wielen krijgen.

Meer vering? Daarvoor hebben we de Cannondale Scalpel 29 en de Scott Spark in de winkel. De Spark en Scalpel 29 zijn volledig gericht op Crosscountry rijden. Uiteraard kunnen we ook modellen als de Cannondale Habit en Scott Genius leveren, voor als je op zoek bent naar nog meer veerweg of vaak in het buitenland onderweg bent!